Om oss

Vi utför alla typer av mark- och grundprojekt till större mark entreprenader till mindre underhålls & reparationsarbeten för företag och privatpersoner i hela Mälardalen.

Som återkommande kunder har vi några av de största husleverantörerna och gör mellan 200-250 grunder per år. En av våra mest etablerade och återkommande kunder är Älvsbyhus AB, som vi utfört grundarbeten för sedan 1981.

Vi utför samtliga moment som behöver göras i samband med grundläggning såsom skogsröjning, bergssprängning, pålningsarbeten med stålrör, VA-arbeten, grundplattor, torpargrunder samt även rivningsarbeten.

Vi utför också bergarbeten i alla dess former. Allt från bergborrning, bergsprängning, bergsspräckning och bergförstärkning.

Basen för vår verksamhet i Stockholm är Skogås, där vi har kontor och verkstad.

Historia

Kämpedal Entreprenad AB grundades 1958 i Jämtland och har sedan 1995 bedrivit verksamhet i Mälardalen. Verksamheten startades av Lars-Erik Kämpedals far som drev företaget fram till i början på 1970-talet då sonen Lars-Erik påbörjade sin bana som entreprenör.

Lars-Erik Kämpedal har tillsammans med sin bror Torbjörn Kämpedal byggt upp ett välrenommerat företag inom anläggningsbranschen.

2016 förvärvade Patrik Samuelsson verksamheten med ambitionen att fortsätta utveckla företaget och anpassa det för framtiden. Patrik har sedan lång tid tillbaka arbetat med bergspräckning och sprängningsarbeten i hela Stockholm. Allt från privatpersoner till stora infrastruktur-uppdrag. Varje sprängningsuppdrag är unikt och kräver sin speciella lösning, något som vi ser är våran nisch.

Tjänster

Vi brukar förenklat säga att vi gör allt upp till ÖK platta. Men egentligen gör vi mycket mer.

Entreprenad

Tillsammans med Sveriges största fastighetsägare och byggare genomför vi mark & betongarbeten.

Villagrunder

Genom långsiktiga samarbeten med hustillverkare som Älvsbyhus har vi grundlagt tusentals hem i Mälardalen.

Bergarbeten

Bergschakt utför vi med egna maskiner genom sprängning eller vibrationsfri hydraulisk spräckning.

Pålning

Vår pålmaskin ”Herman Kämpedal” arbetar med att slå pålar i dimensionerna 75-140mm.